Specialist in luchtgommen

Wij geven je houtwerk een tweede leven

Luchtgommen?

Ben je geen doe-het-zelver, dan heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord van luchtgommen. Wij helpen je even vooruit: luchtgommen is een techniek om oude verf, vernis, boenwas, vuil etc. te verwijderen van hout. Zo brengt onze straalspecialist het hout terug in de originele staat. 


Straalspecialist?

Dat is de vakman die zich met luchtgommen bezighoudt. Het is eigenlijk een fijnere vorm van zandstralen, geschikt voor 'gewoon' hout, fineerhout en zacht hout. Er wordt gestraald onder lage druk met een zachte keramische korrel, zonder het hout te beschadigen. Luchtgommen is een milieuvriendelijke techniek die een zachte, natuurlijke uitstraling aan het hout geeft. Klaar om opnieuw gelakt te worden en dat kunnen wij ook heel mooi!


Het fijnere werk

Het grootste verschil tussen luchtgommen en zandstralen is de zachtheid van het hout na het stralen. Deze 'zachte' techniek is dus perfect voor fragiele, gedetailleerde oppervlakken. Onze vakman verwijdert alle imperfecties van houten trappen, meubels, keukens en ander houtwerk, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Met luchtgommen geeft hij het oude hout een gloednieuwe look. En nu nooit meer vergeten wat het is, luchtgommen!


Tip

Luchtgommen is ook nog een voordelige oplossing voor beschadigde meubels, trappen, deuren etc. Omdat het resultaat als nieuw is, hoef je je oude meubels en houtwerk niet te vervangen.