Luchtgommen

Spacer

Wat is luchtgommen?

Luchtgommen is een vrij nieuwe techniek bedoelt om vooral houten oppervlakken te ontdoen van hun oude lagen verf of was. Dankzij het stralen krijgen ze hun originele uitstraling terug en zijn de producten klaar voor een nieuwe afwerklaag. Zoals gezegd wordt deze techniek vooral gebruikt voor hout, maar je kunt het ook toepassen op metaal of steen.


De drie belangrijkste kenmerken van luchtgommen

Stralen met behulp van deze techniek kenmerkt zich door drie unieke kenmerken. Dit zijn de volgende:

1. Een constante en exacte dosering van straalmiddel

Bij luchtgommen is het erg belangrijk dat er een constante aanvoering is van dezelfde hoeveelheid straalmiddel. Dit zorgt voor een strakke afwerking van het materiaal, wat het gemakkelijk maakt om een nieuwe afwerklaag toe te passen op het product. Controleer voordat je begint met houtstralen of jouw straalpistool de juiste afstelmogelijkheden heeft.

2. Een lage straaldruk

Wanneer je gaat stralen op oppervlaktes zoals hout, is het belangrijk dat dit met beleid gebeurt. Wanneer er te veel druk ontstaat, kun je de oppervlakte beschadigen. Zorg er daarom voor dat je niet meer dan 2 bar aan straaldruk hebt.

3. Fijn straalmiddel

Bij het kiezen van straalmiddel is het belangrijk dat je eerst kijkt naar het oppervlaktesoort en de vervuilingsgraad van het product. Bij luchtgommen gebruik je over het algemeen fijn straalmiddel, want dit geeft het gladste resultaat. 


Materialen die je kan luchtgommen

Zoals eerder gezegd kan je luchtgommen niet alleen toepassen op hout, maar ook op metaal en steen. Het voordeel van deze techniek is dat metaal nooit zal oxideren door het stralen. Verder kan het worden toegepast om stenen oppervlaktes te reinigen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonstralen van een terras en voorgevel.


Luchtgommen op locatie

Voor luchtgommen op locatie bent u bij ons op het juiste adres. Met onze mobiele luchtgom machine kunnen wij bij u ter plaatse komen luchtgommen. Wij werken voor elke toepassing met het juiste straalmiddel en de juiste werkdruk. Onze straalmiddelen zijn onschadelijk en milieuvriendelijk.