Luchtgommen

Spacer

Wat is luchtgommen?

Goede vraag! Luchtgommen is een vrij nieuwe techniek om oude verf, vuil, boenwas etc. te verwijderen van materialen zoals hout, steen en metaal. Bij luchtgommen wordt het oppervlak bestraald met keramische korrels, een 'zachte' behandeling in vergelijking met schuren, afbijten of zandstralen. Zo krijgen gevels, trappen, hekwerk, meubels en andere oppervlakken hun originele uitstraling terug. Na het luchtgommen kan bijv. een frisse laag verf of lak worden aangebracht.


De voordelen van luchtgommen versus andere technieken

  • Luchtgommen is milieuvriendelijk: er worden geen chemische stoffen gebruikt.
  • Luchtgommen is niet agressief: geen schade aan het bewerkte oppervlak.
  • Nauwkeurige bewerking: ook geschikt voor kleine en fragiele oppervlakken.
  • Luchtgommen is een snelle, efficiënte methode: mooi resultaat én tijdwinst.
  • Breed toepasbaar: geschikt voor diverse materialen zoals hout, metaal en steen.
  • Na luchtgommen kan het oppervlak direct worden bewerkt met verf, lak, olie etc.


Zoekt u een vakman voor luchtgommen in Noord-Brabant?

Wilt u de gevel(s) van uw woning of bedrijfspand laten luchtgommen? Heeft u plannen om de trap te renoveren of wilt u de oude verflaag van deuren, kozijnen of hekwerk grondig laten verwijderen? Maak dan nu een afspraak met DNORM uit Eindhoven. Wij luisteren goed naar uw wensen en geven u deskundig advies over de opties voor luchtgommen en nabehandeling van uw hout, steen of metaal. En bij ons ontvangt u altijd een offerte op maat.

Met een vakbekwaam team voeren wij uw opdracht voor luchtgommen snel én goed uit. Desgewenst kunnen wij het luchtgommen combineren met de nabewerking: binnenschilderwerk, buitenschilderwerk, airless spuitwerk etc. Een mooi resultaat en tevreden klanten: daar zetten wij ons 100% voor in.


Toepassingen van luchtgommen voor particuliere klanten

Een goed begin is het halve werk! In en rondom uw woning kunnen onze vakbekwame schilders allerlei oppervlakken luchtgommen, dus ontdoen van oude verf, vuil, boenwas etc. Denk bijv. aan metselwerk (stenen muren en gevels), hekwerk van hout of metaal, trappen, kozijnen, deuren, meubels, keukenkastjes, draagbalken en nog veel meer. Omdat wij met deze techniek heel nauwkeurig kunnen werken, is luchtgommen de ideale voorbereiding op nieuw schilderwerk of andere bewerkingen. En ook dat werk neemt DNORM u graag uit handen.


Toepassingen van luchtgommen voor zakelijke klanten

Is uw bedrijfspand of instelling (school, verzorgingshuis etc.) aan een opknapbeurt toe? Als groot schildersbedrijf kan DNORM ook grote projecten voor luchtgommen snel en goed realiseren. Met het luchtgommen van gevels, buitendeuren en hekwerk – desgewenst gevolgd door schilderwerk of andere bewerkingen – krijgt uw pand weer een verzorgde uitstraling. Maar ook binnenmuren en houtwerk (trappen, deuren, kozijnen) kunnen wij voor u luchtgommen en afwerken. Of is uw pand ontsierd door graffiti? Dan is luchtgommen dé oplossing.


Wat kost luchtgommen van houtwerk?

Luchtgommen van houtwerk is zonder twijfel goedkoper dan de aanschaf van nieuwe meubels, paneeldeuren etc. Maar ook vergeleken met andere stralingstechnieken is luchtgommen relatief goedkoop, want door de snelle en efficiënte werkwijze zijn minder arbeidsuren nodig. Verder hangt de kostprijs voor luchtgommen van houtwerk vooral af van de grootte van het te bewerken oppervlak en de hardnekkigheid van de te verwijderen lagen. Gemiddeld kunt u rekenen op een prijs tussen €20 en €40 per m².


Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.