Winterschilder actief

Van alle markten thuis

De winter heeft weer eens echt toegeslagen: sneeuw en ijs in januari. Je ziet geen schilders op ladders en steigers bezig, want het is gewoonweg te koud om buiten te schilderen. Niet voor de schilder – die bikkelt wel door – maar voor de verf! Dus nog even wachten tot het lente wordt.


Allround schildersbedrijf

Gelukkig hebben wij naast buitenschilderwerk nog vele 'poten' om op te staan. Klanten weten ons in de winter uitstekend te vinden voor bijvoorbeeld binnenstucwerk (zie de vorige blog). Overschilderbare soorten stucwerk worden vaak afgewerkt met airless spuitwerk of traditioneel schilderwerk met kwast en roller. En natuurlijk is de winter ook een mooie tijd om te behangen. Dat doen onze behangers perfect met elke denkbare behangsoort. Bekijk onze foto's maar eens op Instagram. Daar zie je de mooiste, chicste en gekste behangsoorten de revue passeren.


Bijzonder werk voor de binnenschilder

Uiteraard is ook luchtgommen (modern alternatief voor schuren of afbijten) ideaal winterwerk. Niet alleen luchtgommen wij trappen en zolderbalken, maar ook oude meubels. Onvoorstelbaar hoe mooi het houtwerk tevoorschijn komt met deze zachte techniek. Zo komen we via stucwerk, behangen en luchtgommen terug bij schilderwerk, en wel bij keimen. Dan denk je eigenlijk aan buitenschilderwerk, maar wij hebben o.a. de wanden van een grote binnenhal van keimwerk voorzien. Met een resultaat om trots op te zijn én zo'n klus houdt ons van de straat in de winter!


Tip

Doe-het-zelver? Ga ook zelf niet buiten schilderen in de winterkou. De perfecte temperatuur is 19°C, maar het kan prima tussen 10°C en 25°C. Is het te koud, dan droogt de verf te langzaam en loop je het risico dat de lak slecht hecht.