Buitengevel keimen

Waarom wij werken met KEIM!

Mineraalverf (ofwel silicaatverf) van het merk KEIM is de perfecte oplossing voor het schilderen van buitenmuren. Deze verf heeft vele goede eigenschappen: hij hecht sterk op de ondergrond en is onder meer hoog dampdoorlatend en milieuvriendelijk, met een ongekend lange levensduur. Met KEIM-verf geven wij je woning of zakenpand langdurig een compleet nieuwe, verzorgde uitstraling. Fijn werken voor ons en een mooi resultaat voor de klant. Wie wil dat nu niet? Met deze blog gaan we wat dieper in op het unieke karakter en de voordelen van KEIM-mineraalverf en de bijbehorende techniek: keimen.


Eigenschappen & Voordelen


Natuurlijke samenstelling van KEIM-mineraalverf
Natuurlijke grondstoffen vormen de basis voor de hoge kwaliteit van KEIM-mineraalverf: vloeibaar kaliumsilicaat als bindmiddel (in structurele opbouw en hardheid gelijk aan bergkristal), minerale vulstoffen zoals kwarts en veldspaat, en anorganische kleurpigmenten.

Sterke hechting en verstening
KEIM-verf hecht uitstekend op steenachtige ondergronden zoals baksteen, beton, pleisterwerk en natuursteen, maar ook op oude andersoortige verflagen. Het principe van dit type schilderwerk berust op een 'verkeiming' van de mineraalverf met de ondergrond: er ontstaat een vaste minerale verbinding, die versteend (ofwel verkiezeld) en onoplosbaar is, dus het oppervlak verstevigt.  

Hoog waterdampdoorlatend
Door de hoge waterdampdoorlaatbaarheid van de KEIM-silicaatverven kan vocht ongehinderd van binnen naar buiten verdampen. Deze eigenschap en het sterk hechtende karakter van KEIM-verf zorgen ervoor dat zich geen vocht ophoopt tussen ondergrond en verflaag. Hierdoor gaat de verf niet scheuren en afbladderen en blijft het schilderwerk lang intact.

Geen schimmels en bacteriën
Omdat KEIM-silicaatverven zuiver anorganisch van opbouw en hoog dampdoorlatend zijn, wordt de vorming van condens vermeden en tegelijkertijd de groei van schimmels en bacteriën verhinderd. Deze eigenschap is niet alleen een garantie voor een schone en hygiënische verflaag, maar ook een voorwaarde voor gezonde condities in met KEIM-verf behandelde binnenruimtes.

Onbrandbaar
Zelfs in een lasvlam branden KEIM-mineraalverven niet, in tegenstelling tot diverse andere verfsoorten. Dat betekent, in geval van brand, dat de verflagen niet gaan branden, zodat er ook geen uitstoot van giftige gassen ontstaat.

Goede temperatuurregulering
KEIM-mineraalverven hebben een microkristallijne structuur. Daardoor worden licht- en warmtestralen goed gereflecteerd. In gebieden met een heet klimaat – en het kan in Nederland ook heet zijn – wordt door deze reflectie de ondergrond veel minder warm en wordt scheurvorming voorkomen.

Onovertroffen kleurvast
Noch extreem weer, noch sterke UV-belasting beïnvloeden de kleur van KEIM-verf. Ook na tientallen jaren is overschilderen in dezelfde kleur mogelijk. De door KEIM gehanteerde testmethode toont deze eigenschap duidelijk aan. Na sterke UV-bestraling, overeenkomend met een jaar blootstellen aan de buitenlucht, is in de kleur van de KEIM-verf geen verandering zichtbaar, terwijl de siliconenharsverf van de test wel verkleurd is.

Bestand tegen luchtvervuiling
KEIM-mineraalverven zijn bestand tegen zuren die door luchtvervuiling op minerale oppervlakken inwerken, bijv. het agressieve zwavelzuur. Het door KEIM-verf verkiezelde oppervlak kan ook door zure regen niet worden aangetast.

Milieuvriendelijk
Door de karakteristieke samenstelling zijn KEIM-producten uitermate duurzaam. Zowel de fabricage van KEIM-verf als de verwerking, het keimen, zijn milieuvriendelijke technieken, onschadelijk voor producenten en verwerkers. KEIM-verf bevat ook geen milieubelastende oplosmiddelen (deze verf lost op in water). Bovendien zijn KEIM-mineraalverven reukloos en volledig ademend, belangrijke voorwaarden voor gezond bouwen en wonen.

Ruim 270 KEIM-kleuren
KEIM-mineraalverven zijn er in meer dan 270 standaardkleuren, historische kleuren en natuursteenkleuren, waardoor uitgekiende kleurencombinaties mogelijk zijn. Ook kunnen kleuren op verzoek worden samengesteld en is nalevering van dezelfde kleuren vele jaren gegarandeerd. Nog niet overtuigd? KEIM Nederland of zijn verfgroothandelaren zullen je graag voorbeelden laten zien.

Hoge levensduur
De vele bijzondere eigenschappen van de KEIM-mineraalverven geven dit schilderwerk een ongekend hoge levensduur, waardoor een positieve prijs-kwaliteitverhouding ontstaat.


WIJ WERKEN SAMEN MET WWW.SPECIALISTENMETKEIM.NL (SMK)

Wij werken met een vaste partner voor het keimen en kaleien van gevels en binnenmuren. Specialisten Met Keim is dé specialist op het gebied van kaleien en keimen in de regio Eindhoven.

Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen voor het keimen of kaleien van uw muren? Neem dan gerust contact met ons op!