Meubels luchtgommen

Blaas uw meubels een nieuw leven in! 

Wil je jouw meubels, trap, binnendeuren etc. … een nieuwe look geven? Luchtgommen is een vrij nieuwe techniek om oppervlakken te ontdoen van hun oude lagen verf, vernis, was etc.  Zo krijgen ze hun originele uitstraling terug en zijn ze klaar voor een eventuele nieuwe afwerkingslaag. Luchtgommen gebruikt men vooral voor het reinigen van hout, maar kan ook toegepast worden op metaal of steen. Luchtgommen is ook ideaal voor meubels, trappen, deuren etc. met veel details. Met luchtgommen zijn moeilijk bereikbare oppervlaktes goed bereikbaar. 

LUCHTGOMMEN ZELF DOEN OF UITBESTEDEN AAN EEN SPECIALIST?

Zelf luchtgommen is alleen mogelijk met de nodige kennis en handigheid. Weet ook dat het alvorens een behoorlijke een investering is omdat je dan zelf al het nodige materiaal moet aanschaffen . Fouten bij doe-het-zelven zijn bovendien snel gemaakt en kunnen de kosten achteraf aardig doen oplopen. Hoewel doe-het-zelven misschien het goedkoopst lijkt, is dat dus niet altijd het geval.

Een professional inschakelen heeft dan weer enkele interessante voordelen die wegvallen bij doe-het-zelven:

  • Advies op maat: Weet je zeker dat luchtgommen de juiste techniek is voor het oppervlak dat je wil bewerken? Een vakman kan jou met zijn kennis en ervaring adviseren en helpen om de juiste keuzes te maken.
  • Kwalitatief en mooi resultaat: Luchtgommen is niet eenvoudig. Het is belangrijk dat je de geschikte straalkorrel gebruikt, straalt onder de juiste druk en het straalpistool in de juiste houding houdt. Een vakman weet precies hoe hij elke klus moet aanpakken. Zo ben jij verzekerd van een mooi resultaat en kwaliteit op lange termijn.
  • Een vakman beschikt over het nodige materiaal: Laat je het luchtgommen uitvoeren door een vakman? Dan hoef je zelf geen materiaal te regelen waardoor je heel wat geld kan uitsparen. Professionals gebruiken bovendien kwalitatiever materiaal waarmee een mooier resultaat bereikt kan worden.
  • Bespaar tijd en moeite: Wat een vakman voor jou doet, hoef je niet zelf te doen.


VOORDELEN LUCHTGOMMEN

  • Snelle techniek: Luchtgommen kan sneller en efficiënter in vergelijking met andere technieken. 
  • Niet agressief: Schurend, gommend effect zonder inslag. 
  • Gecontroleerd en nauwkeurig: Door een conische straalkop van max. 6mm kan heel fijn en nauwkeurig gewerkt worden. Luchtgommen is dan ook heel geschikt voor gedetailleerde oppervlakken met bijvoorbeeld kleine versieringen. 
  • Ecologisch: Er zijn geen chemische producten nodig. 
  • Toepasbaar op verschillende materialen: Mogelijk op hout, metaal en steen. 
  • Nabehandeling is direct mogelijk: Na het luchtgommen kan het behandelde oppervlak onmiddellijk van een nieuwe afwerkingslaag voorzien worden. 


WAT KOST LUCHTGOMMEN?

Luchtgommen is zonder twijfel goedkoper dan het kopen van nieuwe meubels, een deur etc... In tegenstelling tot andere stralingstechnieken is luchtgommen relatief goedkoop. Dat komt door de snelle en efficiënte manier waarop gewerkt kan worden waardoor er minder arbeidsuren nodig zijn. 

De kostprijs voor luchtgommen van houtwerk is vooral afhankelijk van de grootte van de te bewerken oppervlakte en de hardnekkigheid van de te verwijderen lagen.
Gemiddeld kan je rekenen op een prijs tussen €20 en €40 per m². 


Wilt u ook uw meubels, trap, deuren etc.. een nieuw leven inblazen? Vraag dan nu een vrijblijvende OFFERTE aan!
Tevens kunt u bij ons terecht voor een nieuwe afwerklaag...