Dé nieuwe trend; Kaleien

Nieuwe trend op komst! 

Wellicht heb je ooit al iets over kaleien gehoord of gelezen? 

In deze blog leggen wij u graag uit wat Kaleien is, en waarom kaleien de nieuwe trend wordt. 

Wat is kaleien

Het eerste wat wij duidelijk willen maken is dat kaleien geen product is, maar een techniek. 

Kaleien is het dun bepleisteren van een poreuze ondergrond met een kwast of papborstel met een kalkpleister. Kaleien kan zowel toegepast worden op gevels en binnenmuren bij zowel nieuwbouw als renovaties. Het is de ideale manier om ze te voorzien van een degelijke behandeling en afwerkingslaag. De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermingslaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Tevens krijgt je gevel (of binnenmuur) door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look. ( Zie foto's ) 

Waarom word kaleien de nieuwe trend

Kaleien is al jarenlang ontzettend populair bij onze zuiderburen. In België wordt kaleien al jaren toegepast. Niet alleen vanwege het authentieke look, maar ook vanwege de bescherming van de gevels. Ook hier in Nederland zie je dat we steeds meer terug willen naar het typisch authentieke uitstraling van vroeger. En door zijn matte uitstraling en zachte kleuren past deze verf zowel bij landelijke als moderne huizen. 

Wat kost kaleien

Dit is afhankelijk van diverse factoren; Ondergrond, bereikbaarheid, aantal lagen etc.  Maar om toch een richtprijs te geven moet u rekening houden met €25-35 per m2

Offerte

Zoekt u een kalei specialist in omgeving Eindhoven? En wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor het kaleien van uw pand? Neem dan gerust contact met ons op!