Dé nieuwe trend: kaleien

Wat is dat dan, kaleien?

Even voor de duidelijkheid: kaleien is geen product, maar een techniek.

Kaleien is het dun bepleisteren van een poreuze ondergrond met een kalkpleister, met behulp van een blokkwast of papborstel. Kaleien kan toegepast worden op gevels en binnenmuren, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Het is de ideale techniek om muren te voorzien van een degelijke afwerking. De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermlaag tegen vocht en andere invloeden, maar verbergt ook moeiteloos kleine, ongewenste oneffenheden. 

Het mooiste is: gevels of binnenwanden krijgen door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look (zie de foto's). Geen wonder dat wij vaak gevraagd worden voor het kaleien van oude én nieuwe panden en dit met veel plezier en vakmanschap doen.


Waarom is kaleien de nieuwe trend?

Kaleien is eigenlijk een eeuwenoude techniek, veel toegepast door boeren, die in een vergeethoekje is geraakt. Aangepast aan de moderne eisen is kaleien nu al jarenlang ontzettend populair bij onze zuiderburen, de Belgen, niet alleen vanwege de rustieke look, maar ook door de bescherming die de kalklaag biedt aan gevels en binnenmuren. Ook in Nederland zien wij dat klanten steeds meer terug willen naar de typisch authentieke uitstraling van vroeger. Wat niet wil zeggen dat wij alleen oude panden kaleien, want door zijn matte uitstraling en zachte kleuren past de kalkverf zowel bij landelijke als moderne huizen. 


WIJ WERKEN SAMEN MET WWW.SPECIALISTENMETKEIM.NL (SMK)

Wij werken met een vaste partner voor het kaleien en keimen van gevels en binnenmuren. Specialisten Met Keim is dé specialist op het gebied van keimen en kaleien in de regio Eindhoven.

Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen voor het kaleien of keimen van uw muren? Neem dan gerust contact met ons op!