Perfect stucwerk

Schilderen of stuken?

Het heeft de buitenschilder niet erg meegezeten afgelopen zomer. Iedereen weet dat je met regen (volop gehad) niet buiten kan schilderen, maar wist je dat hoge temperaturen ook hun problemen meebrengen? Gelukkig hoeven wij dan niet stil te zitten, want wij doen ook stucwerk.


Glad stucwerk, de perfecte ondergrond

Uiteraard schilderen wij vaak binnen, naast behangen met vele soorten behang. Wél moet de ondergrond goed voorbehandeld zijn, dus daarvoor zettten wij ervaren stukadoors in. Perfect glad stucwerk op rechte wanden en plafonds? Geen enkel probleem. Maar als de wanden en plafonds scheef zijn (niet zelden in oude huizen) gaan we over tot raapwerk. Dat is een dikkere laag stucwerk, die plaatselijk van dikte kan verschillen om wanden en plafonds weer waterpas te maken. Mooi resultaat op zich en schilderen of behangen doen we daarna met veel plezier.


Sierstucwerk, een lust voor het oog

Maar niet al ons stucwerk verdwijnt onder verf of behang. Neem nou sierpleister zoals Granol, Spachtelputz of Barokputz. Dat is harder, kan tegen een stootje en je kunt kiezen uit diverse structuren en kleuren. Decoratief stucwerk zoals betonlook, marmerlook of Tadelakt geeft je interieur een bijzondere sfeer en is ook geschikt voor natte ruimtes. Een nieuwkomer of eigenlijk terugkomer is leemstucwerk, een eeuwenoude methode. Er wordt gestuukt met een mix van zand en gekleurde klei: duurzaam, vocht- en warmteregulerend = een aangenaam leefklimaat.


Tip

Nu hebben we nog lang niet alles verteld over stucwerk. Wij geven je graag advies over de beste opties voor stucwerk (binnen én buiten) voor jouw specifieke pand en ruimtes. Of over spannende combinaties van stucwerk en schilderwerk!